TR EN
TR EN
Kamuoyu Duyurusu

Sahte Çek Hakkında

9 Ağustos 2018

1997 yılından beri başta Konya olmak üzere tüm Türkiye’de medikal sektöründe çalışmalarımızı başarıyla sürdürmekte olup, ülkemizin ve dünyanın önde gelen birçok üretici firmasının da bayiliğini yürütmekteyiz. Şirketimizin ticari faaliyetleri çerçevesinde birçok banka ile çalışmakta olup, bir kısım ödemelerimizi de çek ile yapmaktayız. Son dönemde şirketimizin ismini kullanarak, çek koçanlarımızın kopyalanması suretiyle sahte çek tasarlandığına ilişkin bilgiler edinilmiş ve ilgililerin en ağır şekilde cezalandırılması amacıyla Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Dolandırıcılık amacıyla yapıldığı anlaşılan çek yapraklarını kopyalama işlemine ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini teminen aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür;


Söz konusu çek yaprakları çeklerde yapılan küçük değişikliklerle kopyalanmakta ve şirketimize aitmiş gibi görünen sahte çekler piyasaya sürülmek suretiyle şirketimizin piyasada var olan güvenilirliğinden istifade etmek suretiyle haksız kazanç elde etmek amaçlanmaktadır.


İyiniyetli üçüncü kişileri dolandırmaya yönelik olarak düzenlendiği anlaşılan bu gibi çeklerin şirketimizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Şirketimize ait olduğu izlenimi verilen, ancak şirketimizle hiçbir ilgisi bulunmayan bu sahte çeklere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması için mutlaka şirketimizden teyit alınması gerekmektedir. Söz konusu dolandırıcılık eylemlerine karşı, iyiniyetli üçüncü kişilerin mağduriyetinin önlenebilmesi amacıyla şirketimize +90 (332) 353 87 87 numaralı telefon ya da bilgi@makromedkonya.com.tr mail aracılığıyla ulaşılarak bu konuda şirketimizden teyit alınması önem arz etmektedir. Aksi takdirde oluşacak mağduriyetlere ilişkin şirketimizin hiçbir sorumluluğunun bulunmadığı izahtan varestedir.


Kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.


Saygılarımızla,


Makromed Tıbbi Teknik Makina ve Sağlık Malzemeleri Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti.